https://www.aksam.com.tr
 
 
3 dilim fileto somon bağlı
 
2 adet büyük patates
 
Tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
Sosu İçin:
 
1 diş rendelenmiş sarımsak
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Öncelikle somon balıklarını soslayın. Kapalı bir kaba koyun ve dolapta biraz dinlendirin.
 
O dinlenirken patatesleri ve soğanları yuvarlak doğrayın. Bir tepsiye alın. Tepside karabiber ve tuzla karıştırın. Güzelce tepsiye dizin.
 
Somon balıklarını çıkarın.
 
Patateslerin ve soğanların üzerine yerleştirin. Üzerine tatlı kaşığı ile tereyağı koyun.
 
Ardından fırına koyun. Kızarana kadar pişirin. Somon balıkları hazır.
 
 
 
  
 |