| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Patatesli Levrek | 
 
  | 
müzeci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2011 
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71102 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2011 
3,408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet 400-600 gr levrek
 
2 adet patates
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 adet sivri biber
 
3-4 diş sarımsak
 
Yarım limon
 
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 Tutam tane karabiber ve biberiye (Üzerine serpmek için)
 
1 Tutam Tuz
 
 
Fırın kabının ortasına temizlenmiş ve yıkanmış levrek balığını yerleştirin. Soyduğunuz ve ince ince doğradığınız patatesleri de etrafına dizin. Domatesleri küp küp doğrayıp balığın üzerine serpiştirin. Sarımsakların kabuğunu soyun ve balığın ve patateslerin üzerine gelecek şekilde serpiştirin. Soğanın kabuğunu soyun, iki ya da dört parçaya böldüğünüz soğanı da balığın etrafına dizin. Yarım adet limonu bir kenara koyun. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz balığın üzerine tane karabiber ve biberiye serpip biraz zeytinyağı gezdirin. Tuzunu ayarladığınız balığın ağzını yağlı kağıt (benim kullandığım borcam kapaklıydı) ile kapatıp 20 dakika kadar fırınlayın. Daha sonra kapağını açıp patatesler kızarana kadar pişirin, servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Patatesli Levrek Tarifleri Sazan Tarifleri
 | 
 
 
 
 |