| 
 
 
 | 
Fırında Patatesli Dil Balığı | 
  | 
Yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.06.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6439 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006 
3,044 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
- 1/2 kilo dil baligi filetosu ya da herhangi bir balik eti (kilciklarindan temizlenmis)
 
- 1 adet kuru soğan
 
- 2 dis sarımsak
 
- 3-4 adet patates
 
- 2-3 yemek kasigi zeytinyağı
 
- 1/2 limon suyu
 
- tuz, karabiber
 
- 2 dal maydanoz
 
 
Yapilisi;
 
 
- Patateslerinizi temiz bir firca ile ya da bir bez parcasi ile suyun altinda ovarak iyice temizleyin. ( Ben bu islemden sonra bir sure sirkeli suda da beklettim)
 
- Patateslerinizi elma dilimi gibi kesin.
 
- Zeytinyagi ile yagladiginiz tavanizda patatesleri 5 dk kadar karistirarak kavurun. Halka halka dogradiginiz soğanlari ekleyin. Sarimsaklarida ince ince kiyin.1-2 dk kadar daha cevirip altini kapatin. Tuzunu ve biberini ayarlayin.
 
- Yikadiginiz ve suyunu suzdugunuz balik filetolarini tuzlayin ve patateslerinizin uzerine dizin. Limon suyunu baliklarinizin uzerine gezdirin.
 
- 1 cay bardagi kadar sicak su ekleyin.(Pistikden sonra tavamda hic su kalmamisti. Daha sulu seviyorsaniz su miktarini artirabilirsiniz.)
 
- Tavanizi alimunyum folyo ile kaplayarak 200 C de pisirin. (Benim kullanidigim filetolar cok ince olduklari icin 10 dk gibi bir surede pistiler.)
 
- Pistikden sonra kiyilmis maydanoz ile susleyip servis yapin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |