| 
 
 
 | 
FIRINDA PATATESLİ DANA PİRZOLASI | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73639 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012 
6,156 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. dana pirzolası (bütün halde)
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
5 bardak su
 
1 kahve fincanı domates salçası
 
600 gr. patates
 
Tuz
 
 
Bir tencereye 5 bardak su, yarım çorbakaşığı tuz ile yıkanmış dana pirzolasını koyarak, tencereyi ateşe oturtun. Tencerenin kapağını kapatarak orta hararetli ateşte 1 saat haşlayın. Sonra eti tencereci den çıkartarak bir tepsiye alın. Bir tavaya 4 kaşık tereyağı koyarak kızdırın Sonra bu yağı 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile etin içinde haşlandığı suyu katarak bunları bir taşım kaynatın. Bu salçayı tepsideki etin üstüne dökün. Sonra tepsiye soyulmuş ve ortalarından ikiye bölünmüş patatesleri ve yarım çorba kaşığı tuz koyarak tepsiyi fırına sürün. Et ve î patatesler iyice kızarana kadar 30 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |