| 
 
 https://www.milliyet.com.tr
 
 3 dilim doğranmış pastırma
 2 su bardağı ince doğranmış brokoli
 4 taze soğan, ince dilimlenmiş
 8 yumurta
 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 Yarım fincan az yağlı süt
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay çay kaşığı toz biber
 
 Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve 12 kaplık bir muffin kalıbını yağlayın.
 Pastırmayı büyük bir tavada orta ateşte 4-5 dakika yağını salana kadar pişirin. Daha sonra bir kaşıkla kağıt havlu kaplı bir tabağa alın.
 Brokoli ve taze soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Ateşten alın ve 5 dakika soğumaya bırakın.
 Bu arada yumurta, peynir, süt, tuz ve karabiberi geniş bir kapta çırpın. İçine pastırma ve brokoli karışımını ekleyin.
 Yumurta karışımını hazırlanan kalıplara bölün.
 25-30 dakika sertleşene kadar pişirin. Muffin kalıbından çıkarmadan önce 5 dakika bekletin.
 
 Not: Omlet kekleri dilerseniz tek tek plastik ambalaja sarın ve 3 güne kadar buzdolabında saklayın veya 1 aya kadar dondurun. Yeniden ısıtmak için ise sadece dışarıda çözdürün. Yağlı kağıda sarın ve her omleti 20 ila 30 saniye yükseklikte mikrodalgaya koyup ısıtın.
 
 
  
 
 |