2 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe göre konserve de olabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş ezilmiş sarımsak)
Tuz
Karabiber
Dürüm için:
Lavaş veya tortilla ekmeği
1/2 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt tercih edilir)
1 tatlı kaşığı tahin (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı limon suyu
İnce doğranmış marul, domates, salatalık, kırmızı lahana
Taze nane, maydanoz (isteğe göre)
Haşlanmış nohutları süzüp kurulayın (dış kabuklarını isterseniz çıkarabilirsiniz).
Derin bir kapta nohutları zeytinyağı, kimyon, kırmızı biber, sarımsak tozu, tuz ve karabiberle harmanlayın.
Nohutları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
200°C (fanlı fırında 190°C) önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Arada karıştırın. Dışı çıtır, içi hafif yumuşak kalmalı.
Yoğurdu, tahini, limon suyunu karıştırın. Tuz ekleyin. Kıvamlı bir sos elde edin.
Lavaşı hafif ısıtın. Lavaşın ortasına yoğurtlu sosu sürün.
Üzerine fırında pişmiş çıtır nohutları yerleştirin.
İnce doğranmış sebzeleri ve yeşillikleri ekleyin. Dürümü sarın.
Dilerseniz dürümü tekrar fırında 3-4 dakika ısıtarak dışının da hafifçe çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
Yanında limon dilimi ve ekstra sosla servis edin.

|