| 
 
 
 | 
Fırında Milföy Kaplı Tavuk Budu Sarması | 
  | 
telli turnam 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120164 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2016 
1,636 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk but
 
4 adet milföy hamuru
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 adet kuru soğan
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı tavuk suyu
 
2 yemek kaşığı margarin
 
 
Tavuk butları yumuşayana kadar haşlanır. Soğumaya bırakılır. Soğan doğranarak 2 yemek kaşığı margarinde çok az kavrulur. Salça ve baharatlar eklenerek 1 çay bardağı tavuk ilave edilerek sos hazırlanmış olur. Sos tavuk butlarına sürülür. Diğer tarafta milföy hamurları teker teker altı üstü unlanarak merdane ile hafifçe açılır. Soslanan butlar milföy ile kaplanarak tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |