https://www.sabah.com.tr
 
 
12 adet baklavalık yufka
 
250 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet yumurtanın akı
 
Karabiber
 
Tuz
 
Sos için:
 
500 gram yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
Yeteri kadar nane
 
 
Harç için kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, yumurta akı, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, kenara alın. İki adet yufkayı üst üste koyup, kenarını 2 cm katlayın ve harçtan 2 çorba kaşığı yerleştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarıp, küçük küpler halinde kesin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirip, servis tabağı alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Tereyağında yakılmış pulbiber gezdirip, nane serpiştirin ve servis yapın.
 
 
 
  
 |