| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Mantar Soslu Tavuk Budu | 
 
  | 
maganda 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.07.2011 
Mesajlar: 18
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65568 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011 
3,576 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
4 adet tavuk budu
 
2 orta boy havuç
 
5-6 taze soğan
 
250 gr. mantar
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 paket kremalı mantar çorbası (hazır çorba)
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
100 gr. kaşar rendesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Butları bir tencereye dizelim. Arada bir ters yüz ederek hiç yağ ilave etmeden butları yumuşayana dek pişirelim. Arkalı önlü tuz, karabiber serperek bir fırın kabına dizelim. Tavaya sıvı yağı alalım. Rendelenmiş havucu ve ince uzun dilimlenmiş mantarları ilave edip harlı ateşte, mantarlar suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Doğranmış taze soğanları ve tuzu ilave edip birkaç dakika daha kavuralım. Sebzeli harcı butların üzerine yayalım. Bir tencereye kremalı mantar çorbasını, sütü ve suyu ilave ederek üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirelim. Ve butların üzerine gezdirelim kaşar rendesi serperek, kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Mantar Soslu Tavuk Budu Tarifleri Çulluk Tarifleri
 | 
 
 
 
 |