MALZEMELER
 
3 adet kuzu beyni
 
1 çay bardağı rendelenmiş gravyer peyniri 
 
250 gr tereyağı 
 
2 adet  yumurta sarısı
 
200 gr mantar
 
1 adet ufak soğan 
 
50 gr un
 
150 gr jambon
 
galeta unu 
 
tuz 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Beyinleri ılık suya koyun, yumuşayınca zarlarını çıkarıp, biraz suda pişirin, küp küp (1.5 - 2 cm en ve boyunda) doğrayın.
 
Mantarları ve ince doğranmış soğanı 75 gr tereyağında hafif kavrun, beyinlerin içinde piştiği un ve 75 gr tereyağı ile bir beşamel sos yapıp, tuzlayın. Ateşten aldıktan sonra içine iki yumurta sarısı ve gravyer peyniri koyun.
 
Derince bir kabı yağlayın, dibine bir kat beşamel, bir kat beyin, bir kat beşamel, bir kat mantar, bir kat beşamel, kaba doğranmış jambon ve beyin parçalan, beşamel ve en üste de galeta unu, rendelenmiş peynir ve 50 gr tereyağını parçalara ayırarak koyun; önceden ısıttığınız fırında pişirip, sıcak servis yapın.
  
 |