500 gr. doğranmış tavuk eti
 
400 gr. kuru fasulye konserve veya pişirilmiş
 
1/2 limon, dilimlenmiş
 
Siyah zeytin dilimleri, bir avuç
 
1 adet sosis
 
4 diş sarımsak
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
Rezene tohumu
 
Karabiber
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
 
Bir fırın tepsisine kuru fasülyeleri konserve ise suyunu süzerek yerleştirin. Tavuk etlerini yıkayıp iri kesip yağ ile bir tavada hafifçe kahverengileştirin. Tavuk etlerini de fasulye ile birlikte yerleştirin, limon dilimlerini üzerlerine sıralayın. Zeytin dilimleri, doğranmış sosis ve sarımsak rendesini de serpin.Tuz, biber ve rezene tohumu ile tatlandırıp 1 su bardağı suyu gezdirip yaklaşık 30-45 dakika 200 derece fırında tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin. Su yetersiz olursa arada tepsiye sıcak su ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 |