| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Kuru Erikli Tavuk | 
 
  | 
rapsodi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.10.2007 
Mesajlar: 93 Şehir: Karaman | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18897 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2007 
4,568 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 kişilik Gerekli malzeme:
 
3-4 kg'lık bütün tavuk 
 
20 kuru erik 
 
Yarım limon suyu 
 
2 havuç, 
 
3 taze soğan 
 
2 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı soyulmuş badem
 
2 çorba kaşığı tereyağı 
 
1 çay kaşığı tozşeker
 
1 çorba kaşığı sirke
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
Tuz, karabiber, biberiye
 
 
Tavuğu yıkayıp tuzladıktan sonra içine 3-4 adet erik atın. Üzerine limon suyu sürüp 1 tutam tuz ve biberiye ekin. Geniş ve derin bir fırın kalıbına yerleştirin.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Havuç, soğan ve maydanozları ince ince doğrayıp tavuğun etrafına yayın. Tavuğun üzerine zeytinyağı gezdirip fırına verin. Yaklaşık 30 dakika pişirin.
 
Kalan erikleri yumuşaması için kaynar suda bir süre bekletip süzün. Tereyağını geniş bir tavada eritip erikleri ve şekeri ilave edin. Yüksek ateşte karamela oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Sirkeyi ekleyip buharlaşınca ateşten alın.
 
Erikleri karamelin içinden kevgirle alın. Bademlerle birlikte tavuğun etrafındaki sebzelerin arasına yerleştirin. Karameli üzerine gezdirin ve 20 dakika daha pişirin. Dilerseniz haşlanmış havuç dilimleri ve kuru erikle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Kuru Erikli Tavuk Tarifleri Çulluk Tarifleri
 | 
 
 
 
 |