| 
 
 
 | 
Fırında Kuru Erik Tatlısı | 
  | 
duygusal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.02.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105309 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2015 
2,214 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kuru erik
 
Yarım litre süt
 
1 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı kahvaltılık tereyağı
 
 
Erikler ılık suda 1 saat bekletilir. Çekirdekleri çıkarılır. Fırın kabına yerleştirilir. Üzerine şeker, süt ve parça parça tereyağı bırakılır. Alüminyum folyoyla kapatılır. 180 derece fırında 40 dakika pişirilir. Soğuyunca servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |