Malzeme
- 5 adet 180'er gr'lık lahos filetosu
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 3 küçük domates
- 1 demet maydanoz
- 2 defneyaprağı
- 5 dilim (yuvarlak kesilmiş) limon
- 50 ml (1/5 su bardağı) elma sirkesi
- 250 ml (1 su bardağı) balık suyu
- 5 çorba kaşığı krema
- 15 g (1 çorba kaşığı) Sana
- 1,5 çay kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı
Hazırlık:
Lahos filetolarını yıkayıp süzdürün. Tuzlayın, biberleyin ve üzerlerine biraz limon suyu gezdirin.
Domateslerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Maydanozu ince ince kıyın.
Güvece dizilmiş balıkların üzerine defneyaprağı, domates ve limon dilimlerini yerleştirin.
Güveçteki balıkların üzerine elma sirkesini, balık suyunu ve kremayı ekleyin.
Ana Yemek:
Hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde balıkları hazırlayın ve güvecin dibine yerleştirin. Üzerlerine defneyaprağı, domates ve limon dilimlerini koyun. Balık suyu, elma sirkesi ve kremayı katın.
Fırınınızı 180°C'ye getirip, ısıtın.
Güvecin ağzını alüminyum folyo ile sıkıca sarıp, fırına sürün. Önceden ısıtılmış fırında, balıkları 20 dakika pişirin. Bu süre sonunda, balıkların suyunu güveçten bir tavaya süzdürün. Güvecin ağzını tekrar folyo ile kapatarak, balıkları sıcak tutun.
Tavadaki sosa, mısır nişastasını katın. Sosu, kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Balıkları, domates ve limon dilimlerini tabaklara bölüştürün. Koyulaşmış sosu balıkların üzerine gezdirerek servis yapın.
|