https://cook.com.tr
Ayçiçek Yağı 1 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
Su 2 Çorba Kaşığı
Patates 3 Adet
Soğan 2 Adet
Tavuk Kanat 1 Paket
Domates Salcası 1.5 Çorba Kaşığı
Soğanlar halka halka, patatesler ise parmak büyüklüğünde kızartmalık kesilir. Bir paket tavuk kanat su ile yıkanır ve soğan ve patatesler ile bir borcam kap içerisine konur. Daha sonra 1,5 çorba kaşığı salça ve belirtilen miktardaki baharat (baharat damak zevkine göre kimyon, kekik, zencefil gibi çeşitlendirilebilir) borcamın içerisine eklenir ve kaşık yardımı ile bütün malzemelerin karışması sağlanır. En son borcama yayılan karışmış malzemelerin üstüne bir tutam (iki çorba kaşığı kadar) su homojen olarak eklenir. Daha önceden 250 derecede ısıtılmış fırına verilir ve yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Sıcak servis edilir.
|