3 adet yufka
 
250 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
İnce kıyılmış soğan yağda kavrulur. Üzerine kıyma ve tuz katılır, tane tane olacak şekilde kavrulur. Yufkalar önce yarıdan kesilir, sonra üst üste konur, 3 parmak eninde şeritlere kesilir. Şeridin ucuna kıymalı iç konur, muska şeklinde katlanır. Börekler yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine sıvıyağ bolca sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Fırında Çubuk Böreği için tıklayın 
 
ML® Fırın Böreği (görsel)
 
  
 |