|
|
Fırında Kıymalı Karnıbahar Graten |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111327
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2015
2,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Knorr Beşamel Sos
3 ¾ bardak süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
750 gr. karnıbahar
350 gr. dana kıyma
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Bir tencereye ayçiçek yağını alıp ısıtın.
İnce kıyılmış kuru soğanları 3-4 dakika soteleyin.
İnce kıyılmış kırmızı biberleri tencereye ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
Çiçeklerine ayırdığınız karnıbaharları da üzerine ekleyin. ½ çay bardağı sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dk. pişmeye bırakın.
Bir başka tencerede 3 ¾ su bardağı süt ile Knorr Beşamel Sosu paket arkası tarifine göre pişirin.
Bir fırın tepsisine kıymalı karnıbahar karışımınızı yayın. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. En son rendelenmiş kaşarı serpiştirip, 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dakika boyunca, kaşarlar eriyip altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.
|
|
Fırında Kıymalı Karnıbahar Graten Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|