| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Yarma 1/2 Kg.
 Et 1/2 Kg. (kemikli)
 Domates salçası 1/2 Yemek kaşığı
 Tereyağı 2 Yemek kaşığı
 Tuz
 
 Kemikli et çiğ olarak saplı keşkek çömleğine yerleştirilir. Üstüne hafif tuz serpilir. Yarma yıkanıp etin üzerine boşaltılır. Biraz daha tuz ve epeyce yüze çıkacak kadar su konup çömleğin kapağı kapatılır. Akşamdan çarşı fırınına gönderilir. Sabaha kadar yavaş yavaş pişer. Yüzü kabuk tutar. Eve getirilince kabuk alınır. Ayrıca yenir. Kepçeyle etin kemikleri tencereden alınır. Kalan yarma ve et ezilerek çırpılır. Servis tabağına boşaltılır. Kızdırılmış tereyağında domates salçası eritilir. Keşkeğin üzerine gezdirilir. Pirinç pilavı yanında yenir.
 
 
  
 
 |