500 gr kuşbaşı tavuk
 
4 adet yeşil biber
 
2 adet kırmızı biber
 
3 adet patates
 
2 tatlı kaşığı kekik
 
2 tatlı kaşığı pulbiber
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı margarin
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
150 gr rendelenmiş kaşar
 
 
Tavuklarımızı bir tavaya alıp az bir yağla kavuralım.
 
Fritözde önce doğranmış patatesleri sonrada biberleri kızartalım.
 
İsteyenler, patates ve biberleri tavuklada kavurabilir.
 
Tavukları, patatesleri, biberleri baharatlarla karıştıralım.
 
Mini fırın kaplarımıza yerleştirelim.
 
Fırında 160 derecede 20 dakika kadar pişirip, servis etmeye yakın kaşar peynirlerinide ekleyip tekrar fırınlayalım.
 
Fırında kaşarlı tavuklu güveçlerimiz hazır.
 
 
 
  
 |