3 adet büyük boy patates
250 gram dana kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz (damak zevkine göre)
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup püre haline getirin.
Geniş bir kapta patates püresini, kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu ve baharatları ekleyin.
Tüm malzemeleri yoğurarak homojen bir karışım elde edin.
Harçtan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, ortasına bir miktar kaşar peyniri yerleştirip kapatın.
Köfteleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Üzerine dilerseniz son 5 dakikada biraz daha kaşar ekleyip erimesini sağlayabilirsiniz.

|