| 
 
 
 | 
Fırında Kaşarlı Hamsili Pilav | 
  | 
Ege Güneşi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24946 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2008 
2,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak pirinç
 
1 bardak ayçiçek yağı
 
500 gram hamsi
 
Tuz
 
Maydanoz
 
200 gram kaşar peyniri
 
 
Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra yağda kavurun. 3,5 bardak kaynar su koyun. 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin. Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırın Tepsiye dökün ve üzerini düzleyin. Hamsileri yıkayın ve kılçıklarını ayıklayın; Tavada az yağda pişirin. Pilavın üstünü kapatacak şekilde dizin ve kaşar peyniri rendeleyip balıkların üstüne serpiştirin ve fırına verin. Kaşarlar eriyip az kızarınca çıkarın. Keserek servis yapın. Yanına yeşil salatayla servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |