https://turkinfo.hu
Rakott karfiol
1,5 kilo karnabahar
10 adet yumurta
250-300 gr sucuk
500 gr krem şanti
200 gr kaşar peyniri
Tuz
Margarin
Kırmızı toz biber
Karnabaharı tuzlu suda pişirdikten sonra süzün, yumurtaları da 10 dakika kaynatın, ve ikisini soğumaya bırakın. Yumurtaları soyun ve kalın dilimleyin.
Dibi yağlanmış bir tepsiye karnıbaharın yarısını dizin, üstüne tuz serpin. Üstüne krem şantinin yarisini dökün, sonra yumurtaları dizin.
Yumurtaların üstüne dilimlenmiş sucukları koyun ve hepsini geri kalan karnıbaharla kapatın.
Tuzlayın, üstünde krem şantiyi dağıtın ve rendelenmiş kaşar peyniriyle bitirin.
Bunun üstüne 2-3 tutam kırmızı toz biber serpin. Fırında yüksek ateşte kızarana kadar pişirin.
|