|
|
Fırında Karnabahar |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60923
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2011
1,964 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg karnabahar
2 adet patates
2 adet havuç
1 kaşık un
1 bardak süt
1 kaşık sıvı yağ
yarım kaşık tereyağı
Öncelikle parçalara ayırdığımız karnabaharları bir tencereye su koyarak haşlıyoruz. karnabaharlar normal kıvama gelince haşlanan karnabaharları cam fırın kabına alıyoruz. Sonra kabuklarını soyduğumuz patatesleri küp küp havuçlarıda yuvarlak yuvarlak doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız havuç ve patatesleride fırın kabına alıp harmanlıyoruz ve tuzunu ekliyoruz. Daha sonra bi tavaya sıvıyağı ve tereyağını koyup eriyene kadar bekledikten sonra içine unu koyup hafifçe pembeleşene kadar kavuruyoruz ve yavaş yavaş sütü ekleyerek beşamel sos hazırlıyoruz. Sosumuz muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp tuzunu koyuyoruz ve fırın kabındaki karnıbahar ,patates ve havuçların üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Beşamel sosun tamamen yayılmasına dikkat edin Sonra 180 derece ısıltılmış fırında 15 dk pişirip fırından alıyoruz ve son olarakta rendelenmiş kaşarları döküp 15 dk daha veya kaşarlar kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.05.2024
|
|
Fırında Karnabahar Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|