Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fırında Karamelli Cevizli Patlamış Mısır


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
Atıştırmalık Tarifleri
Dürüm Tarifleri
Ekmek Arası Tarifleri
Ezme Tarifleri
Hamburger Tarifleri
Haydari Tarifleri
Kanape Tarifleri
Ordövr Tarifleri
Sandviç Tarifleri
Sürme Tarifleri
Tarama Tarifleri
Tarator Tarifleri
Tost Tarifleri
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Karamelli Cevizli Patlamış Mısır

deli dolu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.10.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc129270
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2017
844 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

1/3 su bardağı cin mısırı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 + ½ su bardağı esmer toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri parçalara bölünmüş ceviz
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı vanilya
Tuz
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
½ tatlı kaşığı tarçın

Sıvı yağı tencerede kızdırarak mısırları içine atıyoruz.
Tencereyi arada bir sallayarak mısırları patlatıyoruz.
Patlayan mısırları derin bir cam kap içerisine alıp cevizi ilave ediyoruz.
Fırını 160 ºC’ye ayarlıyoruz.
26 – 28 cm çapında, fazla derin olmayan ısıya dayanıklı bir tepsiye pişirme kağıdı seriyoruz.
Kabartma tozu ve tarçın hariç diğer malzemelerin tamamını tencereye koyup orta ateşte şeker tamamen eriyip karamel kıvamına gelinceye kadar (yaklaşık 5-6 dakika) kaynatıyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra içerisine tarçın ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.
Karameli mısırların üzerine döküp tamamı eşit şekilde karamele bulanıncaya kadar karıştırıyoruz.
Karışımı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dökerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 60 dakika pişiriyoruz.
Oda sıcaklığında soğutup servis yapıyoruz.







Fırında Karamelli Cevizli Patlamış Mısır Tarifleri Kanepeler



(1 adet Fırında Karamelli Cevizli Patlamış Mısır 5,803 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort