2 adet tavuk filetosu (300-400gr)
 
4-5 adet orta boy kabak
 
1 adet doğranmış soğan
 
Yarım demet kıyılmış dereotu
 
Yarım demet kıyılmış maydanoz
 
4 5 adet ezilmiş sarmısak
 
3 adet yumurta
 
100 ml. süt
 
1-2 adet rendelenmiş havuç
 
Rendelenmiş peynir
 
1-2 çay kaşığı tuz
 
Karabiber
 
Serpmek için:
 
Susam
 
 
Tüm sebzeleri yıkayıp doğrayın. Havuçları rendeleyin. Tavada yağı ısıtın. Öncelikle kabak dilimleri, havuç, dövülmüş sarımsakları ekliyip biraz yumuşatın. Sonra taze soğan ve maydanozları ekliyip ocağın altını kapatın. Tavuk etlerini de kesip tavada beyaz renk alana dek pişirin. Fırın kabınızın içine tavuk ve sebzeleri karıştırıp döşeyin, üzerine çırptığınız yumurtalı süt karışımını da döküp kaşar peyniri rendeleyin. En üstüne susam serpip en az 15 dk. iyice kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 |