|
Fırında Kabak Tatlısı (Çankırı) |
|
başkan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2018
Mesajlar: 41 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc145259
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2019
367 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çankırı Meslek Yüksek Okulu
1 bütün kara kabak (ateşe dayanıklı kalın ve sert kabuklu kabak)
Toz şeker
Kabağının sap kısmından küçük bir kapak çıkartılır.
Kabak çekirdeklerinden temizlenir.
İçine toz şeker doldurulur ve fırında pişirilir.
Fırından çıkarılan kabağın, kapağı açılır ve sadece kapak deliği genişletilir ve kabak kesilmez.
Doğrudan kapak deliğinden kaşıkla çıkartılarak yenilir.
|
|