|
Fırında Kıymalı Kabak Dolması |
|
kule
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc134784
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2018
1,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kabak (küçük boy)
450 gram kıyma
50 gr. yuvarlak taneli pirinç
1 büyük soğan
6 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 dal maydanoz
Dereotu
Beşamel sos (arzuya göre)
100 gr. kaşar peyniri
80 ml. sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Yağda kavurup kıymayı da ilave edin. Kıymayı da kavurup salçaları karıştırın. Dereotu ve maydanozu da kıyın. Onlarla birlikte baharatını ayarlayın. Bu arada pirinçleri kaynar suda 9-10 dk. pişirip süzün Onları da ilave edip ocağın altını kapatın. Kabakları ikiye kesip içlerini çıkartın. Kıymalı harcı doldurun. Fırın kabınıza yerleştrip içine bir miktar sıcak su dökün. Üzerini folyo ile kapatıp 200 derecede 10 dk. pişirin. Bu arada 300ml. süt ile beşamel sosunuzu hazırlayın. Kabakların üzerine döküp kaşar peyiniri rendeleyin. Kaşarlar iyice kızarınca servis edin. Direkt beşamel sos koymadan da kaşar rendeleyebilirsiniz.
|
Fırında Kabak Dolması |
|
canan karadoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2008
Mesajlar: 30 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc26237
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2008
2,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kabak
Harcı:
150 gr. dana kıyması
1 soğan
1 çorba kaşığı pirinç (ayıklanıp, yıkanmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
tuz
karabiber
Önce fırınınızı orta derecede ısıtın.
Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra boylamasına ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını, bir çay kaşığı yardımıyla boşaltın. Çekirdekli kısmı bir kenara koyun.
Harcı hazırlamak için önce soğanı ve kabak içini küçük küçük doğrayın. Küçük bir tencere veya tavadan 2 çorba kaşığı tereyağı, orta ateşte eritin. Yağ kızınca, soğanı atıp hafifçe öldürdükten sonra kıyma ve pirinci ekleyin. 3-4 kez karıştırdıktan sonra kabak içi, salça, tuz ve biberi katıp kıyma ölünceye kadar pişirin.
Kabakları, kalan 1 kaşık tereyağ-la yağlanmış bir fırın tepsisine dizip, içlerini harçla doldurun. Tepsiyi alüminyum kağıtla örttükten sonra fırına sürüp 1 saat kadar pişirin. Pişirme sırasında, ara sıra, tepsiyi fırından çıkarıp alüminyum kağıdı kaldırarak kabakların üstüne bir kaşıkla pişme suyundan dökün . Gerekirse fırın tepsisine bir miktar su veya et suyu da ekleyebilirsiniz.
Kabakları fırından alıp, sosu ile birlikte bir servis tabağına aktarıp, servis edin.
ML® Fırında Biber Dolması için tıklayın
|
|