| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Horoz Butları | 
 
  | 
Fevzii 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2013 
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91698 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2013 
5,765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 parça kalçalı horoz but
 
8 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
 
4 adet soğan
 
2 adet limon
 
2 baş iri sarımsak
 
1 çay kaşığı tane karabiber
 
2 yemek kaşığı taze kekik yaprağı
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
Üzeri için:
 
1 ölçü demi glace sos
 
 
Soğanların kabuklarını soyup iri doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soymadan dişlerini ayırın. Limonları yıkayıp ince dilimleyin. Horoz butlarını fırın tepsisine alın. Soğan, sarımsak ve limon dilimlerini ekleyin. Üzerine tuz, tane karabiber, toz karabiber, kekik yaprakları ve tereyağını ekleyip harmanlayın. 200 dereceye ayarlanmış fırında horozlar kızarıncaya kadar pişirin. Horoz ve sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine demi glace sos gezdirerek sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 06.06.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Horoz Butları Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |