1 paket Banvit Hindi Yürek (her biri 8’e kesilmiş)
300 ml piliç suyu (kaynar)
3,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan (ince piyaz doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 adet küçük tatlı yeşilbiber (kalın doğranmış)
4 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
2 sap taze kekik (yapraklanmış)
Acı biber sosu (arzu edilen miktarda)
Tuz
Pul kırmızıbiber
Tane karabiber
Yüreklerin üzerine 200 ml piliç suyunu gezdirin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ve ateşi kısın. Yürekler arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar, yaklaşık 10 dak. pişirin. Hindi yürekleri bir fırın kabına boşaltın.
Kalın dipli ve yayvan bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarımsağı katın. Orta ateşte ve karıştırarak 2 dak. soteleyin.
Karıştırmaya devam ederek ve sırasıyla, yeşilbiberleri ekleyip 2 dak., unu serpip 2 dak. daha soteleyin.
Karıştırmaya ara vermeden domatesleri katın. Kalan piliç suyu ve acıbiber sosunu gezdirip, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi serpin. Karıştırıp, 3-4 dak. pişirin.
Domatesli soğanlı sosu yüreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 160ºC fırında, yaklaşık 15-20 dak. fırınlayın.
Üzerine taze kekik yaprakları serperek servis yapın.
Not: Bu yemeği porsiyonluk fırın kaplarında da yapabilirsiniz.
|