| 
 
 
 | 
Fırında Gün Kurusu Tatlısı | 
  | 
nurgöl 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115880 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2016 
1,430 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet gün kurusu kayısı
 
12 adet bütün ceviz
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
Hindistancevizi
 
 
Kayısılar ılık suda yarım saat bekletilir. Sonra süzgece çıkarılıp suyu iyice süzülür. Her birinin içine birer ceviz yerleştirilir. Fırın kabına dizilir. Üzerlerine parça parça tereyağı bırakılır. Şeker serpilir. Su gezdirilir. 180 derece fırında 25 dakika pişirilir. Soğuyunca servise alınır, hindistancevizi serpilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |