15 Adet dolmalık biber
1 Tatlı Kaşığı salça
1,5 Su Bardağı pirinç
10 Dal taze nane
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Sana margarin (Borcamı yağlamak için)
3 Yemek Kaşığı zeytinyağı
2 Adet orta boy soğan
1 Adet küp şeker
15 Dal maydanoz
Soğanları piyazlık olarak doğrayıp yağda şekerle beraber soteleyin.Üzerine pirinci döküp,tuzla,biraz kavurun. Pirince 1,5 bardak su ekleyip pişirin. Doğranmış nane ve maydanozu katıp, ateşin altını kapatın. Sonra içleri çıkarılmış dolma biberlerlere bu harcı doldurun. Üzerlerini doğranmış domateslerle kapatın. Dolmaları, Sana ile yağlanmış borcama üzerlerini örtecek kadar salçalı su ilave ederek dizin. 15 dk üzeri kapalı olarak pişirin sonra kapağı açın ve üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirmeye devam edin. Üzerleri kızarınca dolmanız hazır.
|