| 
 
 
 | 
Fırında Doldurulmuş Tavuk Göğsü | 
  | 
turhallı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136263 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2018 
862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.electrolux.com
 
 
Sıcak suda bekletilmiş 400 gr ıspanak
 
Bir tutam tuz 
 
100 gr biberli yağlı krem peynir
 
Taze çekilmiş karabiber 
 
6 adet tavuk göğsü
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
1 yemek kaşığı hardal
 
250 ml sulandırılmış tavuk suyu
 
1 tutam safran 
 
150 ml yağlı krema
 
1/2 çay kaşığı limon suyu 
 
 
20  24 adet büyük ıspanak yaprağını birkenara koyun. Kalanını nazikçe sıkın ve kıyma bıçağıyla iri şekilde doğrayın.
 
Ardından yağlı krem peynir ile karıştırınve tuz ile biber ekleyerek çeşnilendirin.
 
Tavuk göğüslerini boylamasına yarın.
 
Göğüsleri ıspanak karışımı ile doldurunve kokteyl çubukları ile tutturun. 
 
Üzerine birkaç damla limon sıkın ve hardal sürün. Ardından hafifçe tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.
 
Son olarak, göğüsleri daha önce kenara ayırdığınız ıspanak yaprakları ile sarın.
 
Göğüsleri delikli bir tabağa yerleştirin ve buharlı pişirme fonksiyonu ile pişirin.
 
Tavuk suyunu bir tavaya alın. Safranı ve yağlı kremayı ekleyin. Sosu limon suyu ile çeşnilendirin, gerekirse tuz ve biberekleyin.
 
Kokteyl çubuklarını tavuk göğüslerinden çıkartın.
 
Göğüsleri dilimleyin. Tabağa bir miktar sos dökün ve tavuk göğüslerini üzerine dizin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |