| 
 
 
 | 
FIRINDA ÇITIR PUF BÖREK | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57678 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2010 
1,888 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yufka
 
50 gr. tereyağı
 
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
 
1 demet taze fesleğen
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Tereyağını eritip ılıtın. İç malzeme için fesleğeni yıkayıp kıyın. Çukur bir kaba alın. Peynir ve pulbiber ilave edip harmanlayın. Yufkalardan birini düz bir zemin üzerinde yırtmadan özenle açın. Üzerine eritilip ılınmış tereyağını sürün.
 
Bu işlemi kalan yufkalar üst üste gelecek şekilde devam edin. 5. yani en üstteki yufkanın da üzerine tereyağı sürün. Demlik kapağı yardımıyla demliğin tutacak yerinden bastırarak yuvariaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakların üzerlerine (yufkaların kenariarına gelecek şekilde) iç malzemeyi paylaştırın.
 
Yarım ay şeklinde ikiye katlayın. En alttaki iki yufkanın karşılıklı kenarlarını (kalan yufkalar fırında pişerken yelpaze şeklinde açılması için) biHeştirin. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp ılık servis yapın.
 
 
 ML® Fırın Böreği için tıklayın 
 
ML® Fırın Böreği (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |