200 Gram Dilimlenmiş Çipura
 
12 Gram Zeytinyağı
 
300 Gram Elma Dilimi Doğranmış Taze Patates
 
100 Gram Doğranmış Mantar
 
125 Gram Dondurulmuş Bezelye
 
6 Gram Dövülmüş Sarımsak
 
Tuz
 
Toz Karabiber
 
10 Gram Taze Kekik
 
 
Balığa tuz ve karabiber serpip yağlanmış orta boy bir fırın kabına yerleştirin. Zeytinyağını üzerinde gezdirin.1 adet dilimlenmiş çipura 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz Yeteri kadar toz karabiber Bir kaseye patatesleri, mantarı, bezelyeyi ve sarımsağı alın, tuz ve karabiber serpip harmanlayın. Balığın yanlarına bu sebzeleri yerleştirin. 1 kase elma dilimi doğranmış taze patates 1 kase doğranmış mantar 1 su bardağı dondurulmuş bezelye 2 diş dövülmüş sarımsak, yeteri kadar tuz yeteri kadar toz karabiber ekleyin. Dibine yarım su bardağı su ilave edin ve kekikleri de üzerine yerleştirin. Kabı pişirme kağıdı ile kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 30 dakika pişirdikten sonra 10 dakika da üzeri açık pişirin ve servis edin.
 
 
 
  
 |