600 gr çilek
 
4 adet yumurta sarısı
 
50 gr tereyağı
 
200 ml çilekli süt
 
200 gr krema
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Çilekleri ayıklayıp yıkayın. 4 parçaya bölün. 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, tarçın ile karıştırın. Yumurta sarıları, toz şeker ve çilekli sütü karıştırın. Sıcak benmaride koyu bir krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kremayı çırpıp karışıma ekleyin. Çilekleri 4 adet ateşe dayanıklı kaba şerleştirin. Kremayı eşit miktarda çileklerin üzerine dağıtın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri ve çilekle serpip servis yapın.
 
 
 
  
 |