| 
 
 Kek için:
 240 gram pudra şekeri
 6 adet yumurta
 400 gram bitter çikolata
 260 gram soğuk tereyağı
 Servis için:
 1 paket krem şanti
 1 su bardağı süt
 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
 Mevsim meyveleri
 Taze nane yaprakları
 
 Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
 Kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayarak önceden hazırlayın. Bitter çikolatayı ince dilimleyerek hazırlayın. Benmari usulü, ocakta orta ateşte içi 3-4 parmak su dolu bir sos tenceresi üzerine ikinci bir tencere veya benmari tavası yerleştirip su buharında eritin. Arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın.
 Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Erimiş çikolatayı önce şekeri ilave edip spatula ile karıştırın, ardından yumurtaları teker teker ilave edip spatula ile karıştırmaya devam edin. Yumurta aklarını, tuz ile beraber mikser yardımıyla, beyazlayıp köpüklenip kabarana kadar çırpın. Yumurta akı karışımını da çikolatalı karışıma ekleyip spatula ile karıştırdıktan sonra, kek kalıbına dökün.
 Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, 45-50 dakika pişirin. Paketteki tarife uygun olarak, bir çırpma kabına 1 su bardağı soğuk sütü koyun, toz krem şanti ekleyerek mikser ile önce düşük sonra hızlı devirde 3 dakika çırparak hazırlayın.
 Fırından aldığınız kek soğuduğunda pişirme kağıdı ile birlikte çıkarın. Dilimledikten sonra, krem şanti, taze meyveler ve nane yaprağı ile sunumu hazırlayın. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.
 
 
  
 
 |