Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fırında Börek Pişirme


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Börek Pişirme

Rana İlden
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2007
Mesajlar: 29
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc14959
Gönderme Tarihi: 30.May.2007
42,708 defa indirildi / yazdırıldı




Börek pişirmenin ideal bir fırın ısısı ve pişme süresi olmadığı için her hamur çeşidi (yaprak hamuru, mayalı hamur, yağlı hamur vb) için farklı bir pişirme süresi ve ısısı uygulanır. Aynı zamanda böreğin kalınlık derecesi de böreğin pişmesinde çok etkilidir. Yufka böreği yaparken, yufkalar, yeterli derecede sütle ıslatılmalıdır. Börek iç malzemesi, tepsiye, en az iki yufka döşendikten sonra konulmalıdır. Çünkü iç malzeme tepsinin dibine yakın olursa böreğin altını nemlendirerek iyi kızarmasını önler ve görünümünü bozar. Aynı zamanda, böreğin altına, yağ hariç, sıvı (su, süt, çırpılmış yumurta, sos vb) kaçırılmamasına özen gösterilmelidir. Aksi halde börek tepsiye yapışır, iyi kızarmaz ve sonuç kötü olur. Pişirme sırasında böreğin kabarması Turbo fırınlarda sıcak havanın dolaşımını engeller, küçük hacimli statik fırınlarda kabaran yufkanın üst kısımdaki ısıtıcıya yapışmasına neden olabilir. Bu nedenle kabarmayı önlemek için börek, hazırlandıktan sonra bir bıçak yardımıyla birkaç yerden delinmelidir.

ML® Fırın Böreği (görsel)






Fırında Börek Pişirme Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Fırında Börek Pişirme 63,986 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort