| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Biber Dolması (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67393 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2011 
3,803 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bu tarif; Türkçe altyazılıdır
 
 
           
 
 
 
merhabalar, Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
 
bu bölümümüzde yapımı oldukça kolay bir dolma tarifi paylaşacağız
 
"Fırında Biber Dolması"
 
ama hemen malzemeler
 
1 kilo dolma biberi
 
1,5 su bardağı pirinç
 
yarımşar demet; dereotu, nane, maydanoz
 
3 adet kuru soğan
 
yarım çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
ve 1 tatlı kaşığı tuz
 
üzeri için; 4 adet orta boy domates
 
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
 
yarım tatlı kaşığı tuz
 
ve 2 su bardağı su
 
1 adet domates
 
malzeme listesinden sonra dolmanın yapımına...
 
üst sosu hazırlayarak başlıyoruz
 
öncelikle domatesi ortadan kesiyoruz
 
ve bir rendenin yardımıyla rendeliyoruz
 
artık sosumuzu pişirmek üzere ateşin yanına gidelim
 
tencereyi ateşe bıraktık
 
yarım çay bardağı kadar yağımızı da ilave ettik
 
şimdi salçayı katıyoruz
 
salçayı bir kaç dakika kavurduk
 
rendelediğimiz domatesi...
 
ve tuzu ilave ediyoruz
 
domates göz göz olana kadar pişiriyoruz
 
sos pişerken biz de dolmanın içini hazırlayarak devam edelim
 
3 adet soğanımız var
 
soğanları elimizden geldiğince ince doğruyoruz
 
şimdi soğanları kavurmadan biraz gevşeteceğiz
 
onun için tuza ihtiyacımız var
 
ve sıkıca ovuyoruz
 
gördüğünüz gibi oldukça gevşedi
 
dereotu, taze nane ve maydanozu birlikte kıyacağız
 
gene saplarıyla birlikte
 
yalnız nanenin sapları sert olduğu için, sert kısımlarını ayıkladık
 
bunu da belirtelim
 
yeşillikleri kıyıdık, eklemeden önce salçamızın yarısını...
 
pirinci...
 
ve yağı bir kapta birleştiriyoruz
 
altta da soğan var
 
pirinçleri örselemeden şöyle bir karıştırıyoruz
 
şimdi yeşilliği ilave edebiliriz
 
çok az da su koyacağız
 
önce karıştıralım
 
yarım su bardağı kadar su yeterli
 
domatesin rengi koyulaştı ve kıvamı da setleşti
 
şimdi özellikle sıcak su ilave ediyoruz
 
2 su bardağı kadar demiştik
 
bir taşım da birlikte kaynadıktan sonra ateşten alacağız
 
dolmanın içi hazır
 
artık oyduğumuz dolma biberlerine dolduruyoruz
 
her zaman dediğimi gibi pirinç kullanarak...
 
yaptığımız dolmaları tam olarak doldurmıyoruz
 
çünkü sıkışık olur, pirinçler birbirine yapışır
 
oldukça gevşek ve üzerinde bir serçe parmağı kadar dolduruyoruz
 
bu şekilde
 
ve fırın kabımıza bırakıyoruz
 
içimiz her zaman olduğu gibi tam yetti
 
şimdi üzerlerine domates bırakalım
 
şık olsun
 
domatesimizi de tam doğramışız
 
şimdi az önce pişirdiğimiz sosu üzerine döküyoruz
 
şimdi son olarak üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz
 
ve önceden ısıttığımız 200 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz
 
dolmamız pişti, açalım bakalım
 
cızırtısı üzerinde, biraz ıldıktan sonra servise sunabiliriz
 
gördüğünüz gibi yapımı oldukça kolay bir dolma tarifi paylaştık
 
en kısa sürede denemenizi...
 
ve Mütevazı Lezzetler'i hatırlamanızı rica ediyorum
 
hoşçakalın...
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Biber Dolması (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |