MALZEMELER
 
Beşamel sos malzemeleri:
 
1 yemek kaşığı margarin
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
4 yemek kaşığı kaşar rendesi
 
Harç malzemeleri:
 
250 gr hindi göğüs eti
 
3 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
1 su bardağı bezelye
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Tuz, karabiber, kırmızı biber
 
Krep malzemeleri:
 
2 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Un, yumurta, süt ve tuzu karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin.
 
Karışımdan bir kepçe alıp çok az yağla ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü
 
pişirin. Haşlanmış hindi etini az yağda soteleyin. Zar şeklinde doğranmış
 
domates, yeşil biber ve bezelyeyi ilave ederek 10 dakika kısık ateşte
 
pişirin. Tuz ve biberi ekleyin. Kreplerin ortasına hazırladığınız harçtan
 
koyup, rulo şeklinde sarın. Margarini eritip unu pembeleşinceye kadar
 
kavurun. Sütü azar azar ekleyip boza kıvamında sos hazırlayın. Tuz ve
 
biberi ekleyin. Krepleri hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine
 
beşamel sosu boşaltın. Kaşar rendesi serperek 200 derece fırında kızarana
 
kadar pişirin.
  
 |