|
Fırında Bamyalı Piliç Göğsü |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2626 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184778
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2025
27 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg bamya
1 adet büyük boy piliç göğsü
Yarım su bardağı sirke
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
4-5 diş sarmısak
3 adet orta boy domates
1 adet tavuk bulyon
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Bamyaları temizleyip sirkeli su koyduğunuz bir tencerede 5 dakika bekletin.
Daha sonra ocağa oturtup bir taşım kaynatın. Süzüp soğuk sudan geçirin ve kenara alın.
Piliç göğsünü iri parçalar halinde doğrayıp 3 çorba kaşığı tereyağında arkalı önlü kızartın.
Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları ve kıyılmış sarmısakları ekleyin.
Bamyalı karışımı fırın kabına aktarın.
Domateslerin kabuklarını soyup doğradıktan sonra tepsiye ekleyin.
Tavuk bulyonu sıcak suda eritip yemeğin üzerine gezdirin.
Tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edin.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis yapın.

|
|