| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Balkaymaklı Ayva | 
 
  | 
pırıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2008 
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22499 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2008 
2,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
4 adet ayva
 
300 gr kaymak
 
8 adet karanfil
 
4 çorba kaşığı esmer şeker
 
8 çorba kaşığı bal
 
 
Yapılışı
 
Ayvaların altlarını (pişerker durmaları için) düzleştirecek şekilde kesin. Üst kısımlarında da birer kapak çıkaracak şekilde saplarının 4 cm aşaşısından kesin. Kapakları saklayın.
 
Ayvaların çekirdeklerini diplerini delmeyecek şekilde çıkartın. Oluşan boşluklara 1'er çorba kaşığı esmer şeker doldurun. Saklamış olduğunuz kapakları, ayvaların üstlerine tekrar kapatın. Ayvalarınızı 2'şer adet karanfille, alüminyum folyoya sarın.
 
Alimünyum folyoya sardığınız ayvaları, fırın tepsisine dik şekilde oturtun ve önceden 200 derece ısıttığınız fırında 45 dk pişirin.
 
Ayvaları fırından alıp, folyofaı çıkartın ve soğumaya bırakın.
 
Ayvalar ılınınca kapaklarını açın ve içlerini kaymak ve 1 kaşık balla doldurun. Kapakları geri kapatın.
 
Ayvaların üzerine geri kalan balı dökerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Balkaymaklı Ayva Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |