|
Fırında Baharatlı Sardalya Dolması |
|
doz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93780
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2013
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
500 gr sardalya
250 gr ısırgan otu
3 adet taze soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet limon suyu
Sardalyenin kılçıklarını ayıklayıp temizleyin.2 yemek kaşığı margarinde doğranmış yeşil soğanları ve sarımsakları kavurun. Ardından ısırgan otunu ilave edin. Kekik, tuz, kimyon ilave edip ocağın altını kapatın.Karışımdan bir miktar alıp ikişer sardalyenin ortasına paylaştırın. Aynı işlemi hepsi bitinceye kadar yapın.200 derce fırında üzerine 1 kahve fincanı sıvı yağ ve limon suyu dökerek pişirin.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 18.04.2015
|
|