| 
 
 
 | 
Fırında Baharatlı Sardalya Dolması | 
  | 
doz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93780 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2013 
2,015 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı margarin
 
500 gr sardalya
 
250 gr ısırgan otu
 
3 adet taze soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı kimyon
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
1 adet limon suyu
 
 
Sardalyenin kılçıklarını ayıklayıp temizleyin.2 yemek kaşığı margarinde doğranmış yeşil soğanları ve sarımsakları kavurun. Ardından ısırgan otunu ilave edin. Kekik, tuz, kimyon ilave edip ocağın altını kapatın.Karışımdan bir miktar alıp ikişer sardalyenin ortasına paylaştırın. Aynı işlemi hepsi bitinceye kadar yapın.200 derce fırında üzerine 1 kahve fincanı sıvı yağ ve limon suyu dökerek pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 18.04.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 |