| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Bademli Elma | 
 
  | 
sergüzeşt 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2007 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20949 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2008 
2,109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Turta Cafe & Bistro KAVAKLIDERE
 
 
Malzemeler
 
1 adet elma (Çekirdeği çıkarılmış, kabuklu ve bütün)
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1/2 çay kaşığı toz tarçın
 
1 çay kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı iç badem
 
1 top dondurma
 
Süslemek için taze nane yaprakları
 
Karamel sos için gerekli malzemeler:
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
1/2 su bardağı krema
 
 
Hazırlanışı
 
Elmanın çekirdekleri oyacak yardımı ile çıkartılır, içine tarçın, tereyağı ve 1 çay kaşığı toz şeker konur. Elmanın etrafı alüminyum folyo ile sarılarak 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine karamel sos dökülür. Badem serpiştirilir. İsteğe göre yanına dondurma konarak ve taze nane yaprakları ile süslenerek servis yapılır.
 
 
Karamel sosun yapılışı:
 
Toz şeker tavada yakılarak karamel elde edilir. Krema da eklenerek kaynatılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Bademli Elma Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |