|
Fırında Arpa Şehriyeli Yahni |
|
farfara
Aşçı
Kayıt: 16.08.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc100868
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014
2,469 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr kuşbaşı dana eti
2 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı yağ
2 tane soğan
3 tane domates
1 yemek kaşığı salça
5 su bardağı sıcak su
Yeterince baharat
Soğanları küçük küçük yemeklik doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup onları da küp küp doğruyoruz. Yeşil biberlerin çekirdek kısımlarını çıkarıp halka halka doğruyoruz.
Tencereye yağı alıp etlerimiz suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımızı ilave edip 2-3 dakika pembeleşene kadar pişiriyoruz. Domates ve salçamızı ekleyerek 5-6 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tatlandırdıktan sonra 6 su bardağı sıcak suyumuzu ilave ediyoruz. Orta ateşte etler yumuşayana kadar tenceremizin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Etlerimiz yumuşadıktan sonra delikli bir kepçe ile etleri süzerek tencereden başka bir kaba alıyoruz ve tencereye şehriyemizi koyuyoruz. Şehriyeler suyunu hafif çekene kadar yine ağzı kapalı olarak pişirmeye devam ediyoruz. Şehriyeler suyunu tam olarak çekmeden önce ocağın altını kapatıp, ısıya dayanıklı bir kaba önce şehriyeleri üzerine etleri koyuyoruz. 180 Cye ısıttığımız fırında yemeğimizi hafif kızarıp suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.
|
|