8 ançüez flatosu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
 
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (ufak ufak kesilmiş)
 
16 küçük kızarmış ekmek
 
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
 
 
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız.
 
Ançüezleri ateşe dayanıklı 4 cam kaba bölüp tuz, karabiber ve kırmızıbiber serperek, üstlerine küçük yağ parçalarını ekleyiniz.
 
Cam kapları fırına sürüp 10-12 dakika, üstleri kızarana kadar pişiriniz.
 
Cam kapları fırından çıkarıp, üstlerine dörder kızarmış ekmek koyarak, kıyılmış maydanozla süsleyip servis ediniz.
  
 |