Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

FIRINDA ALTINKAŞ BALIĞI DOLMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


FIRINDA ALTINKAŞ BALIĞI DOLMASI

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11492
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2007
2,504 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için) :
1+1/4 kiloluk bir altınkaş balığı,
200 gramlık bir kılıç veya yayın balığı dilimi,
100 gram füme edilmiş pançeta dilimi,
100 gram margarin yağı,
25 gram kurutulmuş mantar,
1 yumurta,
1 dilim bayat ekmek,
ekmek dilimini ıslatmaya yetecek kadar süt,
1 baş soğan, 1 demet maydanoz,
1 defne yaprağı,
1 fiske cevz-i bevva,
2 tutam kekik,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı:
Balığın yüzgeçlerini kestikten pullarını kazıdıktan ve içlerini temizledikten sonra bunların içini, dışını bol suda iyice yıkamalı. Mantarları soğuk suda, ekmek dilimini de sütte ıslatmalı. Soğanı rendelemeli ve içinde az margarin yağıyle iki çorba kaşığı zeytinyağı bulunan bir tavada kavurmalı. Soğan kızarınca buna suyu süzülmüş mantarları ve küçük parçalara doğranmış balık dilimini katmalı. Tuzlayıp biberlemeli ve bunları da kızarıncaya kadar kavurmalı. Balık parçaları kızarınca maydanozun yarısını kıyarak bunların içine katmalı ve kabı ateşten İndirmeli. Kızarmış balık parçalarını kıyarcasına ince doğradıktan sonra porselen bir kâseye koymalı. Bunun üstüne tavadakileri boşaltmalı. Ufalanmış ekmek dilimiyle cevz-i bevvayı ve kekiği serptikten sonra bir yumurta katmalı ve bunları karıştırarak birbirlerine iyice yedirmeli. Balığın karnını bu karışımla doldurduktan sonra balığı pançeta dilimine veya dilimlerine sarmalı. Tuzlayıp biberlemeli.
Balığı bütünüyle alacak yayvan bir tencereye (bir balık tenceresi olursa daha iyi olur) kalan margarin yağıyle iki kaşık zeytinyağını koymalı. Buna kıyılmış defne yaprağıyle bir tutam kekiği serpmeli. Pançeta dilimine sarılmış balığı da oturttuktan sonra kabı fırına koyup önce balığın bir yüzünü sonra dikkatle çevrilecek öbür yüzünü nar gibi kızartmalı. Balık kızarınca pişinceye kadar fırında bırakmalı. Kabı fırından çıkarınca kayık biçimindeki bir servis tabağına bozmadan oturtmalı. Kalan maydanoz yapraklarını bütün olarak tabağın çevresine koymalı. Bir limonu da dilimlere bölerek bu maydanozların üstüne yerleştirdikten sonra balığın üstüne salçasını dökmeli ve sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı.






FIRINDA ALTINKAŞ BALIĞI DOLMASI Tarifleri Ispanak Sarması Tarifleri



(1 adet FIRINDA ALTINKAŞ BALIĞI DOLMASI 53,074 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort