4-5 adet ayva
 
1 adet elma
 
1 adet ayva
 
1 adet çubuk tarçın
 
1 adet fırın poşeti
 
1 kahve fincanı kuru üzüm
 
2 yemek kaşığı margarin
 
İsteğe bağlı kaymak veya kremşanti
 
 
Ayvaların kabukları soyulur, ikiye bölünüp çekirdek kısımları çıkarılır (çekirdekleri atmayın), kararmaması için su dolu bir kapta bekletilir.
 
1 adet ayva ve bir adet elma rendelenir.
 
Toz şeker geniş bir kaba alınır; sudan çıkarılan ayvaların her tarafı şekere bulanır. Bütün ayvalara aynı işlem yapıldıktan sonra kalan tozşeker, elma-ayva rendesi sana margarin ve kuru üzümler karıştırlır, ayvaların ortasına doldurulur. Hazırlanan ayvalar fırın poşetine dizilir; ayva çekirdekleri ve çubuk tarçın da poşete yerleştirilip kapatılır. Kürdan yardımıyla poşetin bir kaç yerinden delik açılır. 180 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. Soğuyunca isteğe bağlı kaymak ya da kremşanti ile servis yapılır.
 
 
 
  
 |