| 
 | 
| Fırın Mısırı Unu Kuymağı (Trabzon) | 
|  | form Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.12.2018
 Mesajlar: 24
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139059 Gönderme Tarihi: 13.Arl.2018
 662 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Dr. Mustafa Duman
 
 Bu kuymak fırında kurutulmuş sütlü mısırın unundan yapılır.
 Tavada önce tereyağı yakılır. Sonra su konur ve kaynatılır. Su kaynadıktan sonra mısır unu azar azar ilave edilir ve odun kaşık veya çirpi denilen ağaç karıştırıcı ile karıştırılır.
 Lapa kıvamına gelince kaynamaya bırakılır.
 Piştikten sonra tavada veya sahanlara boşaltılarak yoğurtla ya da üzerine bal dökülerek yenir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |