| 
 | 
| Fırın Kurusu Fasulye Kavurması (Giresun) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146930 Gönderme Tarihi: 13.Tem.2020
 701 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilogram fırın fasulye
 2 adet kuru soğan
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz
 
 Kurutulmuş fasulyeleri güzelce yıkayın. Bir tencerede su haşlayın ve yıkadığınız fasulyeleri suya atıp, haşlayın. Soğanları ince ince doğrayın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alın. Yağ eridiğinde soğanları da içine atın. Pembelesinceye kadar soğanları kavurun. Ardından haşlanan fasulyeleri de soğana ilave edin. En son tuzunu da ekleyerek 5-10 dakika daha kavurun. Servisi sıcak olarak yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |