Kısa URL: https://ml.md/lc31233
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2008
3,400 defa indirildi / yazdırıldı
1 kavanoz Tat "Şakşuka" Kızartma Sosu
1 adet orta boy karnabahar
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı Sek Taze Kaşar (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp az silke ilavesi yaptığınız kaynar suda haşlayıp, fırın tepsisine alınız. Yayvan bu tencerede zeytinyağını kızdırıp içine kıyılmış sarımsak ve kimyon ilave edip hafifçe kavurunuz. Daha sonra içine Tat "Şakşuka" Kızartma Sosu ekleyip sosu tepsideki karnabaharların üzerine dökünüz. Üzerine rendelenmiş taze kaşar serpip 200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peynirler kızarana kadar tutup sıcak olarak servis ediniz.